Idi na početak

Transportna ambalaža

Specijalni transportni drveni kontejneri (sanduci i kutije)

D  Drveni sanduci (eng. crate) se namenski prave po meri za specijalne transporte. Najčešće se radi o mašinama i uređajima velikih dimenzija. Sanduk ima samonoseću strukturu sa ili bez obloge. U engleskom jeziku postoji razlika između drvenog sanduka (eng. crate) i kutije (eng. box). Sanduk ima konstrukciju takvu da se proizvod može videti kroz prostore između drvenih elemenata. U našem jeziku transportni sanduk se najpribližnije može opisati kao gajba za voće i povrće, prilagođena velikim tertima, velike čvrstoće i nosivosti, sa poklopcem. U praksi vrlo često dolazi do poistovećivanja termina sanduk i kutija.

Transportni sanduk Srbija

D  Drvene kutije za transport se najčešće prave od punog drveta ili pločastih materijala (šper ploča, panel ploča / blažujka, osb ploče, mdf). Drvene kutije se najčešće koriste za teške tovare, kada su dimenzije tovara velike, kada je potrebno dugotrajno skladištenje, kada su otpornost na pritisak, čvrstoća i krutost ambalaže od ključne važnosti.

DDrveni sanduci i kutije nisu isto. Ako se obloga drvenog kontejnera može skinuti, a da pri tome noseća struktura ostane nepromenjena, takav drveni kontejner se može nazvati sandukom. Ako skidanje obloga drvenog kontejnera rezultira time da nema načina da se pričvrste drveni elementi po ivicama kontejnera, onda se takav kontejner može nazvati kutijom. Čvrstoća drvene transportne kutije se meri težinom koju može da podnese pre nego što se namontiraju obloge (poklopac, bočne i prednje strane). "Skije" na postolju su uglavnom prilagođeni viljuškarima za podizanje tereta. Perfomanse transportne kutije veoma zavise od dizajna, vrste drveta / materijala, vrste pričvršćivača (ekseri, itd.), proizvođača, itd.

Transportna kutija drvena

IBC kontejneri

K  Koriste za transport i pakovanje vode, mleka, sokova, ulja, biljnih ekstrakata, aditiva, tečnih đubriva, kiselina i baza, glukoze, saharoze, biodizela, otpadnih ulja itd. IBC kontejneri (eng. Intermediate Bulk Container) su standardizovani prenosni, plastični rezervoari. Postavljeni su na odgovarajuću drvenu ili plastičnu paletu i obloženi rešetkom. Specijalni zaptivači omogućavaju upotrebu u različitim oblastima primene. Često koriste u područjima koja nemaju uredno snabdevanje vodom, kao i za navodnjavanje kap-po-kap. Napravljeni su od polietilena visoke gustine. Pogodni su za skladištenje jer mogu da se stavljaju jedan na drugi. Svi IBC kontejneri imaju metalni okvir i slavinu.

U  U ponudi imamo standardne IBC kontejnere 600, 800 i 1000 litara, ali i specijalne IBC kontejnere. Dimenzije IBC kontejnera od 1.000 litara su: 120 cm dužina, 100 cm širina i 120 cm visina. Težina IBC kontejnera je oko 55 kg/kom na standardnoj drvenoj paleti.

U  UN broj je fabrički utisnut na limenoj deklaracijskoj ploči IBC kontejnera, ili je na nju zalepljen.

Transportni sanduk Obrenovac

Sanduk transport drveni

Drveni transportni sanduk

IBC kontejner

Transport robe kamionimaŠ  Šumadija Omega poseduje savremen vozni park i nudi brz, ekonomičan i bezbedan transport robe na brojne destinacije, kako u Srbiji tako i u Evropi.

O  Osim punih utovara, dostupni su transporti manjih količina robe bilo sa malim vozilima ili dotovarom sa drugom robom u velikim kamionima što bitno skraćuje vreme putovanja. Delimični ili kompletni utovari, paletizovani ili nestandardni tereti, opasne materije (ADR), uz naše vozače biće isporučeni na željeno odredište u dogovorenom roku.

V  Vozni park pažljivo biramo i verni smo svetski poznatim proizvođačima Mercedes, Renault, Iveco i MAN, dok su poluprikolice marke Schmitz i Viberti.

Transport Srbija Obrenovac

Beograd Srbija transport robe

transport kamionski prevoz Srbija